Het lijkt Nederland wel.. alhoewel...
16 maart 2017 - The Oaks, Australië
En na zonneschijn... Komt blijkbaar regen!
Het is op het moment heeeeeeel erg nat hier! Maar goed, daar kom ik zo op terug.
Maandag was nog een prima dag, erg warm. Op tijd er weer uit voor de paarden. En Bj was weer gezellig bij zijn broer gaan staan. Wederom door de draad gelopen. Beestje terug gezet en stroom op de draad gezet. Dat moet hem wel tegen houden. Verder wat wasjes gedraaid en mijn gemak gehouden. Rond drie uur begin het wat koeler te worden, dus Bj opgezadeld en gereden, nu kan het nog! En moet zeggen dat hij het prima deed, redelijk voorwaarts. Dus, ik denk dat het wel goed komt.
Na het rijden, alle beestjes weer gevoerd.
Daarna zoonlief en mezelf gevoerd. Nog wat biertjes gedronken met Corey en 2 vrienden van hem. Althans bier, pilsjes.
Althans, voor mij redelijk normale pilsjes, niet heel erg lekker, maar goed te drinken. De mooiboys kregen ze echter niet weggekauwd... Haha! Pussy's! Dus dat heb ik ze ook gezegd. Haha! Maar het was wel gezellig!
Maandag avond is het regenen begonnen en dat is tot op heden nog niet opgehouden. Van zachte regen tot hevige hoosbuien en onweer.
Dinsdag nog wat korte droge periodes tussendoor.
En...... ik moest nog wat boodschappen hebben. Dus mezelf 2 uur moed ingepraat voordat ik met de auto op pad durfde... normaal gesproken niet zo een bangerik, maar ik moet zeggen, met een redelijk grote auto, rechts achter het stuur stappen en de weg op gaan.... ik zag er behoorlijk tegen op...
Maar goed, niet te flauw. Dus ik stap in aan de goede kant! Jeeeeej!
Wil mijn gordel omdoen en pak dus automatisch naar links en daar zit hij natuurlijk niet... zucht... oké... rechts mijn gordel gepakt en omgedaan. Het schakelen valt dan wel weer mee, dat doe je redelijk automatisch. Dus, de weg op en vooral links blijven!!! Het is nogal wennen om het zachtjes uit te drukken, maar goed. De winkel in een keer gevonden! Trots!
Bij het wegrijden zo bezig zijn met het links rijden dat ik 3 keer ben stil gevallen voor ik weg kon rijden... Hèhè...
Daarna het riedeltje van de beestjes voeren weer, moet zeggen dat ik er toch elke middag wel een tijdje mee bezig ben. Maar het is wel gezellig al die beestjes, al zijn de varkens niet mijn beste vrienden.. kom elke keer onder de modder terug.
Woensdag stonden de paarden al behoorlijk in de modder, dus bij het voeren in de middag besloten om ze na het eten in de stal te zetten. Bj eerst. Liep op zich goed mee, in de verte hoorde ik broer Buddy hem roepen. Hij mag ook zo mee.
Maar helaas, Bj dacht er anders over. Vertikte het om zijn stal in te gaan, hoofd omhoog en mort zeggen. Dan is hij inderdaad behoorlijk groot. En nu... naar voren proberen te trekken maar, Haha! Bij elke poging die ik deed om het beestje zijn stal in te krijgen zette hij 3 passen achteruit. Dat schiet natuurlijk niet op.. en denken dat ik sterker ben dam hem en hem die stal wel in gesleurd krijg ook niet..
dus, dan maar even boos worden. We zien wel wat hij dan gaat doen..
Strenge stem, zwiep met het halstertouw en dat was genoeg om het 900 kg wegend beestje naar binnen te krijgen...
Toen ik terug liep naar de wei om Buddy te halen werd ik geroepen door een mannetje van een jaar of 13. "Ma'am, your horse is trying to jump over the fence!"
Nou.... dat lijkt me sterk, maar Buddy zal wel wat onrustig zijn ja.. de kans dat dat lieve logge beestje over het hek springt is echter niet zo heel groot...
Buddy was inderdaad wat onrustig, maar liep wel rustig met mij mee naar stal. Zo, beestjes staan droog... opgelost..
Eerst douchen, zat namelijk van boven tot onder, onder de modder... fijn dat boerenleven! Haha!
Douchen, eten koken, eten, opruimen en alweer naar bed.
En dan vandaag. Heel de dag regen! De paarden dus ook maar binnen gelaten.
Naar de vriezer voor vlees voor vanavond, hé de garage begint blank te staan... niet handig.. alle stekkers maar van de vloer.
Even om boodschappen, dus wederom rechts ingestapt in de auto en ik moet zeggen. Het ging al een stuk beter dan afgelopen week, misschien kan ik hier toch wel aan wennen..
Bij terug komst had ik al een mooi beekje voor de deur, heel fijn. Wat een hoop water. De garage ondertussen ook helemaal blank, kak... Uhm, voor nu even niks aan te doen ben ik bang.
Om drie uur in een poncho richting de paarden gegaan. Er waren nu overal vlot stromende beekjes te zien, wat leuk..
Stallen gemest, beestjes allemaal gevoerd en dan merk je, dat zo een poncho zoveel regen ook niet aan kan. Zeiknat dus, maar goed, het is nog steeds niet koud!
Eerst douchen, buiten alle zeiknatte kleding uitgedaan en maar hopen dat er niet toevallig iemand de oprit op komt terwijl in daar in de blote kont sta..
Vliegensvlug de badkamer in en een lekkere warme douche!
Klaar met douchen, ik loop naar buiten. En het is nu natuurlijk droog!
Bezem gepakt en maar begonnen met het water uit de garage te vegen.
Kak, daar bewoog iets.. wat is dat in hemelsnaam, lijkt wel een kreeft ofzo. Maar hij was alweer weggezwommen, want dat kan gewoon in een garage waar 3 cm water in staat.
Behoorlijk wat water uit de garage kunnen vegen en daar zie ik weer een beestje, kleiner dit keer. Het is toch echt een soort van kreeftje.. snap er de ballen niet van..
naderhand ook het grotere beest weer gevonden en inderdaad duidelijk een kreeftsoortachtige..
Foto gemaakt voor dat ik denk dat ik gek word. Verder gegaan met het water de garage uit te krijgen en het begint weer te regenen. Oké, morgen weer een dag.
Nu eerst even wat drinken. Komt er een auto op de oprit, de buurman met brood voor de varkens. Ik zeg hem dat de garage blank staat. Hij vraagt waar het water vandaan komt, van achter de schuur.
Dan is de dam vast overgelopen zegt hij, hij gaat kijken en ziet mijn mooie riviertje. Jep, de dam is overgelopen. Dat verklaart dus ook waarom ik kreeften in de garage vind. En ik dacht dat dit een saaie dag ging worden! Haha! Zo maak je nog eens wat mee!
Mysterie opgelost, dus tijd om eten te maken. Corey is nog niet thuis, maar het is ondertussen al kwart voor zeven, dus daar ga ik niet op wachten.
Corey komt rond half acht thuis, dus ik vertel hem mijn kreeft avontuur. Ik last hem de foto's zien en hij zegt dat het een yabby is. Vroeger ving hij die samen met zijn broer bij de dam, zoveel dat hij dacht dat er geen meer waren. Was lang geleden dat hij er een gezien had zei hij. Maar, ze zitten gewoon in de garage..
Vanavond nog even beeld bellen met mam, want die is op de koffie bij oma! Gezellig even mijn avonturen zitten vertellen en de familie weer even gezien! Leuk!!
Daarna nog buiten zitten kletsen met Corey, was erg gezellig. Grappig mannetje, komt nu ook wat meer los en vroeg om advies over vrouwen! Hahaha!!
Snap al geen reet van mezelf laat staan dat ik andere vrouwen begrijp!
Slaap lekker wonderlijke wereld!! Xx

Ik ga eerst de foto's maar eens bekijken, veel plezier nog en een dikke kus.
En het is nog maar net begonnen!
Bij ons is de lente ook weer even over, morgen is het hier ook weer nat. Met dit verschil dat het bij ons maar 10 graden wordt.
Gelukkig hebben wij alleen een Corgi om uit te laten en niet van die enorme paardebeesten, dus dat scheelt.
Maar ik had je best eens in die grote bak willen zien rijden, dat zal wel een geweldig plaatje zijn geweest!
Ge zijt un toppertje! Tot de volgende! XXX